Recept

Těstoviny s rajčaty, cuketou a bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64293

Ingredience

Vařené těstoviny
2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Sůl
200 g Těstoviny Fusilli
2 l Voda pitná
Rajčata s cuketou
1,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cuketa
1 kávová lžička Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,3 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
Na dochucení
1 polévková lžíce Lučina delikátní smetanová
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
1 polévková lžíce Sýr Cottage

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 119kJ
24% Sacharidy 87 g
15% Tuky 11 g
56% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Těstoviny s rajčaty, cuketou a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Nasypeme do ní těstoviny a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je přibližně 9 minut. Poté je slijeme, necháme v sítu okapat a pak je dáme zpět do hrnce, pokapeme je olivovým olejem, zlehka je promícháme a pod poklicí uchováme v teple.

2

Mezitím si očistíme stroužky česneku a omytou cuketu pokrájíme na malé kostičky. Z omytých snítek bazalky a rozmarýnu otrháme lístky. Petrželku pokrájíme nadrobno a odložíme si ji zvlášť.

3

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozkrojené stroužky česneku, krátce je orestujeme, přidáme kostičky cukety a restujeme je společně s česnekem asi 2 minuty, pak česnek vyjmeme a k cuketě přidáme konzervovaná loupaná rajčata. Ochutíme je solí, cukrem, pepřem, přidáme lístky bazalky, rozmarýnu a promícháme. Jakmile se rajčata prohřejí, přimícháme těstoviny. Pánev odstavíme z plotny, do těstovin s rajčaty zamícháme sýr a pánev na 3-4 minuty zakryjeme poklicí.

4

Na talířích těstoviny posypeme petrželkou a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept