Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64300

Ingredience

0,5 polévková lžíce Celer - nať
1 ks Cibule
1,5 l Hovězí vývar základní
2 hrst Hrášek mražený
200 g Kedlubna
0,5 polévková lžíce Libeček
80 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
80 g Sýr smetanový tavený 45%
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
Na zahuštění
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 828kJ
3% Sacharidy 10 g
18% Tuky 14 g
38% Sodík 766 mg
17% Bílkoviny 9 g

Kedlubnačka postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupanou kedlubnu nakrájíme na hranolky, libeček a celerovou nať nasekáme nadrobno.

2

Cibuli zpěníme na másle, přidáme zeleninu, sůl, pepř a orestujeme. Přimícháme libeček a celerovou nať a krátce podusíme, poté zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme, až je kedlubna měkká. Před koncem vaření vmícháme hrášek.

3

V hrnečku ve vodě rozšleháme mouku, dbáme, aby se neudělaly hrudky, a rozmícháme v polévce.

4

Na závěr dochutíme Vegetou a v polévce necháme rozpustit tavený sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept