Kedlubnačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnačka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64300 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
2 hrst | Hrášek mražený |
200 g | Kedlubna |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
80 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 kávová lžička | Vegeta |
Na zahuštění | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 359,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 896,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek mražený, Kedlubna, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Libeček, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45%, Vegeta, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnačka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupanou kedlubnu nakrájíme na hranolky, libeček a celerovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Cibuli zpěníme na másle, přidáme zeleninu, sůl, pepř a orestujeme. Přimícháme libeček a celerovou nať a krátce podusíme, poté zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme, až je kedlubna měkká. Před koncem vaření vmícháme hrášek. |
3 | V hrnečku ve vodě rozšleháme mouku, dbáme, aby se neudělaly hrudky, a rozmícháme v polévce. |
4 | Na závěr dochutíme Vegetou a v polévce necháme rozpustit tavený sýr. |