Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64301

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 ks Hrušky
1 polévková lžíce Marmeláda malinová
1 polévková lžíce Med včelí
300 ml Mléko polotučné
0,3 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
400 g Vánočka máslová
200 g Zakysaná smetana
Na vymazání
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 012kJ
20% Sacharidy 71 g
59% Tuky 45 g
24% Sodík 479 mg
24% Bílkoviny 13 g

Hruškovka postup přípravy receptu:

1

Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem. Vánočku nakrájíme na plátky. V mléce rozšleháme vejce a skořici. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a zastříkneme citronovou šťávou. Smetanu rozšleháme s marmeládou.

2

Pekáče vyložíme plátky vánočky, které jsme namočili v ochuceném mléce. Plátky potřeme rozšlehanou smetanou s marmeládou, pokapeme medem a poklademe plátky hrušek. Hrušky překryjeme dalšími plátky vánočky zvlhčenými ochuceným mlékem. Pokud nám zbudou suroviny, uděláme další vrstvu, která musí končit plátky vánočky.

3

Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, až plátky vánočky zezlátnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept