Hruškovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškovka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64301 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Marmeláda malinová |
1 polévková lžíce | Med včelí |
300 ml | Mléko polotučné |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
400 g | Vánočka máslová |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Na vymazání | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 391,9mg |
Draslík | 352,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Med včelí, Skořice mletá, Vánočka máslová, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda malinová, Mléko polotučné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškovka postup přípravy receptu:
1 | Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem. Vánočku nakrájíme na plátky. V mléce rozšleháme vejce a skořici. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a zastříkneme citronovou šťávou. Smetanu rozšleháme s marmeládou. |
2 | Pekáče vyložíme plátky vánočky, které jsme namočili v ochuceném mléce. Plátky potřeme rozšlehanou smetanou s marmeládou, pokapeme medem a poklademe plátky hrušek. Hrušky překryjeme dalšími plátky vánočky zvlhčenými ochuceným mlékem. Pokud nám zbudou suroviny, uděláme další vrstvu, která musí končit plátky vánočky. |
3 | Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, až plátky vánočky zezlátnou. |