Okoun s bílými hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun s bílými hřiby
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64304 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Okoun - filety |
3 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Restované hříbky | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
150 g | Hříbky čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Na ozdobu a dochucení | |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 490,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 154,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Pepř bílý, Sůl, Česnek, Hříbky čerstvé, Sůl, Citrony, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Okoun - filety, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun s bílými hřiby postup přípravy receptu:
1 | Očištěné filety okouna osušíme, z každé strany je osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. |
2 | Očištěné a omyté bílé hříbky pokrájíme na plátky. Z omytých snítek petrželky a rozmarýnu setřepeme vodu, petrželku drobně pokrájíme a snítky rozmarýnu necháme v celku. Očistíme 2 stroužky česneku. Omytý a osušený citrón rozkrájíme na čtvrtky. |
3 | V pánvi si rozehřejeme olej, dáme do něj rozkrojené stroužky česneku a krátce je orestujeme. Pak je vyjmeme, do rozpáleného oleje dáme pokrájené hříbky a krátce, asi 4-5 minut je restujeme. Ochutíme je solí, pepřem, pak je z pánve vyjmeme. |
4 | K oleji přidáme máslo a jakmile se rozehřeje, vložíme na omastek filety okouna kůží vespod. Přidáme k nim 2 snítky rozmarýnu, filety restujeme 4 minuty, pak je obrátíme a restujeme další 3-4 minuty. |
5 | Hotové filety okouna dáme na talíře, posypeme je petrželkou, obložíme usmaženými hříbky, na které položíme 2 čerstvé snítky rozmarýnu. Filety okouna ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme. |
6 |
|
7 |
|
8 |
|
9 | . |