Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64304
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 g Okoun - filety
3 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
Restované hříbky
2 stroužek Česnek
150 g Hříbky čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
Na ozdobu a dochucení
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 436kJ
4% Sacharidy 14 g
22% Tuky 16 g
22% Sodík 437 mg
74% Bílkoviny 42 g

Okoun s bílými hřiby postup přípravy receptu:

1

Očištěné filety okouna osušíme, z každé strany je osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem.

2

Očištěné a omyté bílé hříbky pokrájíme na plátky. Z omytých snítek petrželky a rozmarýnu setřepeme vodu, petrželku drobně pokrájíme a snítky rozmarýnu necháme v celku. Očistíme 2 stroužky česneku. Omytý a osušený citrón rozkrájíme na čtvrtky.

3

V pánvi si rozehřejeme olej, dáme do něj rozkrojené stroužky česneku a krátce je orestujeme. Pak je vyjmeme, do rozpáleného oleje dáme pokrájené hříbky a krátce, asi 4-5 minut je restujeme. Ochutíme je solí, pepřem, pak je z pánve vyjmeme.

4

K oleji přidáme máslo a jakmile se rozehřeje, vložíme na omastek filety okouna kůží vespod. Přidáme k nim 2 snítky rozmarýnu, filety restujeme 4 minuty, pak je obrátíme a restujeme další 3-4 minuty.

5

Hotové filety okouna dáme na talíře, posypeme je petrželkou, obložíme usmaženými hříbky, na které položíme 2 čerstvé snítky rozmarýnu. Filety okouna ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme.

6

7

8

9

.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept