Pečený pstruh s mátovo-ořechovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený pstruh s mátovo-ořechovým krémem
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 19 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64306 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Pečený pstruh | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo arašídové |
1 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
2 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Pstruh |
2 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Mátový krém | |
0,5 kávová lžička | Citrónová šťáva |
1 hrst | Máta |
1 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
Na dochucení | |
1 polévková lžíce | Džem brusinkový |
1 kávová lžička | Olej z vlašských ořechů |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 290,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 547,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máslo arašídové, Pepř bílý, Pstruh, Sůl, Zázvor celý, Máta, Ořechy vlašské, Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej z vlašských ořechů, Olej z vlašských ořechů, Džem brusinkový, Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený pstruh s mátovo-ořechovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 175°C. Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme na 2-3 tenké plátky. Filet z očištěného a omytého pstruha trošku osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Omyté lístky máty osušíme a odložíme je do misky. V zapékací menší míse si rozehřejeme olivový a ořechový tuk. Když má tu správnou teplotu, vložíme na něj filet z pstruha, plátky zázvoru a vše krátce, z každé strany orestujeme. Pak rybu vložíme péct na 12-15 minut do trouby. |
2 | Mezitíme si připravíme mátový krém: do mixéru dáme hrstku mátových lístků, posekané vlašské ořechy a piniové oříšky, přidáme olej a vše mixujeme do doby, až nám vznikne hadký krém. Dochutíme ho několika kapkami citrónové šťávy. |
3 | Na talíř dáme 1-2 lžičky brusinkového džemu. Na něj položíme upečený filet pstruha, pokapeme ho mátovým krémem, olejem a hned servírujeme. |
Poznámka
Příloha: nasucho dozlatova opečená bílá veka.