Recept

Pečený pstruh s mátovo-ořechovým krémem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 19 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64306
Kategorie: Maso

Ingredience

Pečený pstruh
1 polévková lžíce Máslo arašídové
1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
2 špetka Pepř bílý
1 ks Pstruh
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Zázvor celý
Mátový krém
0,5 kávová lžička Citrónová šťáva
1 hrst Máta
1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
1 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Oříšky piniové
Na dochucení
1 polévková lžíce Džem brusinkový
1 kávová lžička Olej z vlašských ořechů

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,280 kcal
Kilojoule 5 355kJ
7% Sacharidy 26 g
107% Tuky 80 g
41% Sodík 824 mg
202% Bílkoviny 113 g

Pečený pstruh s mátovo-ořechovým krémem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 175°C. Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme na 2-3 tenké plátky. Filet z očištěného a omytého pstruha trošku osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Omyté lístky máty osušíme a odložíme je do misky. V zapékací menší míse si rozehřejeme olivový a ořechový tuk. Když má tu správnou teplotu, vložíme na něj filet z pstruha, plátky zázvoru a vše krátce, z každé strany orestujeme. Pak rybu vložíme péct na 12-15 minut do trouby.

2

Mezitíme si připravíme mátový krém: do mixéru dáme hrstku mátových lístků, posekané vlašské ořechy a piniové oříšky, přidáme olej a vše mixujeme do doby, až nám vznikne hadký krém. Dochutíme ho několika kapkami citrónové šťávy.

3

Na talíř dáme 1-2 lžičky brusinkového džemu. Na něj položíme upečený filet pstruha, pokapeme ho mátovým krémem, olejem a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: nasucho dozlatova opečená bílá veka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept