Pohár s barevnými krémy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohár s barevnými krémy
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64312 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Namočená želatina | |
---|---|
100 ml | Voda pitná |
8 plátek | Želatina bílá plátky |
Rajčatový krém | |
1 kávová lžička | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř bílý |
300 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
Cuketový krém | |
0,5 ks | Avokádo |
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
180 g | Cuketa |
0,5 kávová lžička | Olej dýňový |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
2 špetka | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Voda pitná |
Sýrový krém | |
250 g | Sýr Burrata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 473,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 806,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Želatina bílá plátky, Bazalka, Česnek, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Avokádo, Bazalka, Cuketa, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olej dýňový, Olej olivový extra panenský, Sýr Burrata mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pohár s barevnými krémy postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si 3 krémy a 4 vysoké poháry. Do poháru se studenou vodou si vložíme 8 plátků želatiny a necháme ji nabobtnat. Omyjeme si bylinky: bazalku, kopr a petrželku. Z bylinek otrháme lístky a odložíme je do misky. |
2 | První krém bude ze zralých rajčat: rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a v pánvi, na rozehřátém oleji, je krátce orestujeme. Přidáme omyté lístky bazalky, kopru a rozdrcený malý stroužek česneku. Pod pokličkou rajčata dusíme asi 15 minut, občas je promícháme. Dušená rajčata propasírujeme přes síto do kastrólku, a podle chuti je osolíme a dochutíme pepřem. |
3 | Druhý krém si připravíme z cukety a avokáda: omytou cuketu podélně rozpůlíme, vyškrabeme z ní semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Omyté avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, polovinu avokáda oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme kostičky cukety, bazalku a petrželku. Změklou cuketu dáme do mixéru, přidáme pokrájené avokádo, vodu olej, sůl, pepř a směs rozmixujeme na jemný zelený krém, který dáme do druhého kastrólku. |
4 | Třetí krém bude ze sýru: Burrata sýr dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou a mírně ho rozmimixujeme tyčovým mixérem tak, aby jsme získali krém s polohrubou konzistencí. |
5 | Oba krémy: rajčatový a cuketový ohřejeme přibližně na 60-70°C (podle návodu na obalu). Nabobtnalé plátky želatiny vymačkáme z přebytečné vody, rozdělíme je do obou krému a dobře každý krém promícháme se želatinou. |
6 | Cuketový krém zakryjeme a odložíme na chvíli do lednice. Poháry naplníme přibližně do 2/3 rajčatovým krémem. Jakmile krém zatuhne, rozdělíme na něj sýrový krém. Cuketový vychladlý krém dáme do cukrářského sáčku se širší násadkou a ozdobně ho navršíme na sýrový krém. |
7 | Poháry s barevnými krémy servírujeme vychlazené. Dobrou chuť. |