Jeseterová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jeseterová roláda
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64313 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Dušená zelenina | |
---|---|
150 g | Brokolice |
50 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Karotka baby |
1 ks | Kedlubna |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Roláda | |
10 plátek | Anglická slanina |
300 g | Jeseter ruský |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,3 kávová lžička | Sůl mořská |
Na vaření a restování rolády | |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 99,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Karotka baby, Kedlubna, Voda pitná, Anglická slanina, Jeseter ruský, Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jeseterová roláda postup přípravy receptu:
1 | Z omyté malé snítky šalvěje a rozmarýnu setřepeme vodu a lístky otrháme. Očistíme a omyjeme zeleninu: karotku, kedlubnu, brokolici a mladé fazolové lusky. Zeleninu nakrájíme na větší kousky, brokolici rozdělíme na růžičky. |
2 | Plátky neuzené libovější slaniny poskládáme vedle sebe na potravinářskou fólii, kterou jsme potřeli olejem. Na slaninu poklademe střídavě lístky bylinek. Omytý a osušený filet z jesetera (bez kůže) ochutíme solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. Filet položíme na tenké plátky slaniny, zbalíme vše do tvaru tenké rolády, kterou zabalíme do fólie a stáhneme ji tak, aby roláda držela tvar. Na koncích fólii ztáhneme provázkem. |
3 | Roládu nejdříve uvaříme v páře: v širším kastrólu s pařáčkem přivedeme do vodu do varu. Voda musí dosahovat těsně pod dno pařáčku. Na něj položíme připravenou roládu a pod pokličkou, při mírné teplotě, vaříme roládu 12 minut. Pak z rolády odstraníme opatrně fólii. |
4 | Troubu si předehřejeme na 220°C. V zapékací míse (nebo pánvi, kterou můžeme vložit do trouby) rozpálíme olej. Roládu zprudka orestujeme ze všech stran dozlatova, poté ji s pekáčkem vložíme do předehřáté trouby asi na 10 minut aby se dobře prohřála. |
5 | Hotovou roládu položíme na papírovou utěrku, tak se zbaví přebytečného tuku. |
6 | Mezitím v hrnci rozehřejeme máslo, na něj dáme směs zeleniny, trošku vody a krátce, asi 5-8 minut ji podusíme. |
7 | Roládu nakrájíme na špalíčky, poklademe je na talíře, přidáme k ní dušenou zeleninu a hned servírujeme. |
Poznámka
Tip na neuzenou slaninu: italská Pancetta, Guanciale, nebo u nás koupená kvalitní Anglická slanina neuzená - je to na vlastním výběru.