Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64313
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Dušená zelenina
150 g Brokolice
50 g Fazolové lusky zelené
100 g Karotka baby
1 ks Kedlubna
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Voda pitná
Roláda
10 plátek Anglická slanina
300 g Jeseter ruský
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
0,3 kávová lžička Sůl mořská
Na vaření a restování rolády
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 473kJ
5% Sacharidy 17 g
26% Tuky 20 g
25% Sodík 493 mg
51% Bílkoviny 29 g

Jeseterová roláda postup přípravy receptu:

1

Z omyté malé snítky šalvěje a rozmarýnu setřepeme vodu a lístky otrháme. Očistíme a omyjeme zeleninu: karotku, kedlubnu, brokolici a mladé fazolové lusky. Zeleninu nakrájíme na větší kousky, brokolici rozdělíme na růžičky.

2

Plátky neuzené libovější slaniny poskládáme vedle sebe na potravinářskou fólii, kterou jsme potřeli olejem. Na slaninu poklademe střídavě lístky bylinek. Omytý a osušený filet z jesetera (bez kůže) ochutíme solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. Filet položíme na tenké plátky slaniny, zbalíme vše do tvaru tenké rolády, kterou zabalíme do fólie a stáhneme ji tak, aby roláda držela tvar. Na koncích fólii ztáhneme provázkem.

3

Roládu nejdříve uvaříme v páře: v širším kastrólu s pařáčkem přivedeme do vodu do varu. Voda musí dosahovat těsně pod dno pařáčku. Na něj položíme připravenou roládu a pod pokličkou, při mírné teplotě, vaříme roládu 12 minut. Pak z rolády odstraníme opatrně fólii.

4

Troubu si předehřejeme na 220°C. V zapékací míse (nebo pánvi, kterou můžeme vložit do trouby) rozpálíme olej. Roládu zprudka orestujeme ze všech stran dozlatova, poté ji s pekáčkem vložíme do předehřáté trouby asi na 10 minut aby se dobře prohřála.

5

Hotovou roládu položíme na papírovou utěrku, tak se zbaví přebytečného tuku.

6

Mezitím v hrnci rozehřejeme máslo, na něj dáme směs zeleniny, trošku vody a krátce, asi 5-8 minut ji podusíme.

7

Roládu nakrájíme na špalíčky, poklademe je na talíře, přidáme k ní dušenou zeleninu a hned servírujeme.

Poznámka

Tip na neuzenou slaninu: italská Pancetta, Guanciale, nebo u nás koupená kvalitní Anglická slanina neuzená - je to na vlastním výběru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept