Jednoduchý recept

Rychlá okurková osvěžující polévka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64314

Ingredience

400 ml Bujón zeleninový
1 ks Feferony
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Ocet vinný
5 ks Okurka salátová
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
Na ozdobu
9 ks Kostkový led
2 polévková lžíce Máta
0,3 ks Okurka salátová

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 149 kcal
Kilojoule 623kJ
9% Sacharidy 33 g
3% Tuky 2 g
7% Sodík 150 mg
11% Bílkoviny 6 g

Rychlá okurková osvěžující polévka postup přípravy receptu:

1

Omyté salátové okurky rozkrojíme, lžicí vydlabeme semínka, okurky oloupeme a nastrouháme do mixéru. Lístky máty omyjeme, několik si odložíme na ozdobu. Přidáme k nim vinný ocet, lístky kopru, sůl, studený zeleninový bujón, nadrobno pokrájenou malou zelenou chilli papričku - feferonku, olivový olej a rozrdrcený stroužek česneku. Vše rozmixujeme, polévku nalijeme do džbánu a přidáme podle chuti ostrý cayenský pepř. Pak polévku v džbánu zakryjeme, dáme do lednice minimálně na 1 hodinu.

2

Malou salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Chlazenou polévku nalijeme do talířů. Podáváme ji s plátky okurky, lístky máty a s 2-3 kostkami ledu v každém talíři.

3

Je to báječné osvěžení v horkém létě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept