Rychlá okurková osvěžující polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá okurková osvěžující polévka
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 17 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64314 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
400 ml | Bujón zeleninový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 ks | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na ozdobu | |
---|---|
9 ks | Kostkový led |
2 polévková lžíce | Máta |
0,3 ks | Okurka salátová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Kopr čerstvý, Máta, Ocet vinný, Okurka salátová, Pepř cayenský, Sůl, Máta, Okurka salátová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Kostkový led mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bujón zeleninový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá okurková osvěžující polévka postup přípravy receptu:
1 | Omyté salátové okurky rozkrojíme, lžicí vydlabeme semínka, okurky oloupeme a nastrouháme do mixéru. Lístky máty omyjeme, několik si odložíme na ozdobu. Přidáme k nim vinný ocet, lístky kopru, sůl, studený zeleninový bujón, nadrobno pokrájenou malou zelenou chilli papričku - feferonku, olivový olej a rozrdrcený stroužek česneku. Vše rozmixujeme, polévku nalijeme do džbánu a přidáme podle chuti ostrý cayenský pepř. Pak polévku v džbánu zakryjeme, dáme do lednice minimálně na 1 hodinu. |
2 | Malou salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Chlazenou polévku nalijeme do talířů. Podáváme ji s plátky okurky, lístky máty a s 2-3 kostkami ledu v každém talíři. |
3 | Je to báječné osvěžení v horkém létě. |