Recept

Lahodné tortellini se zeleným chřestem a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64316
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Těsto
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mouka pšeničná - Semolina
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná
Na vaření tortellin
0,5 polévková lžíce Sůl
3 l Voda pitná
Ochucená voda pro vařený chřest
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
50 ml Víno bílé
400 ml Voda pitná
Náplň z vařeného chřestu
200 g Chřest zelený
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Gran Moravia
250 g Sýr Ricotta
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na dochucení tortellin
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
4 polévková lžíce Sýr Gran Moravia

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 222kJ
22% Sacharidy 80 g
45% Tuky 33 g
40% Sodík 803 mg
65% Bílkoviny 37 g

Lahodné tortellini se zeleným chřestem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Do mísy rozklepneme čerstvá vejce, přidáme 3 lžíce vody a postupně do vajec s vodou budeme vidličkou zašlehávat mouku. Když jsou všechny ingredience spojené, těsto dobře uhněteme rukama. Vypracované těsto se nesmí lepit, musí být hladké, vláčné, polotuhé. Utvoříme si z něj bochánek, zabalíme ho do potravinářské fólie a na chvíli ho odložíme odpočinout.

2

Mezitím si dáme vařit vodu se solí do většího hrnce - na tortellini. Do druhého hrnce dáme vodu, do které přidáme bílé víno, sůl, kuličky pepře, nové koření a polovinu pokrájeného citrónu. Do hrnce vložíme pařáček na který budeme pokládat chřest.

3

Zelený chřest omyjeme. Pokud je hodně mladý a křehký, tak ho neloupeme, jen odkrojíme spodní tvrdší část stonků (asi 1-2cm). Jinak stonky chřestu oloupeme od hlavičky směrem dolů škrabkou. Chřest vložíme do pařáčku a pod poklicí ho vaříme v páře 7-8 minut. Pak ho vyjmeme, pokrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme k němu jemně nastrouhaný tvrdý sýr, žloutek a několik lístků šalvěje. Směs rozmixujeme na pyré. V míse pyré promícháme s čerstvým sýrem. Hustý krém dochutíme solí a bílým pepřem.

4

Těsto si na pomoučeném vále rozválíme na tenkou placku o síle asi 2mm do tvaru čtverce. Pak ho rozkrájíme na čtverečky o velikosti přibližně 4x4cm. Do středu každého čtverečku dáme lžičkou malý kopeček chřestové náplně. Těsto přeložíme do tvaru šátečků, okraje k sobě přitiskneme, obtočíme kolem prstu a špičky k sobě pevně přitiskneme. Takto si vytvoříme klasický tvar tortellin.

5

Opatrně je naházíme do vroucí vody a vaříme je přibližně 5 minut. Voda nesmí zprudka vřít a občas těstoviny promícháme.

6

Uvařené vyjmeme sítem a odkapané dáme do mísy. Polijeme je rozpuštěným máslem, přimícháme pro vůni pár lístků šalvěje a porce dáme na talíře. Posypeme je nastrouhaným tvrdým sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept