Lahodné tortellini se zeleným chřestem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahodné tortellini se zeleným chřestem a sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64316 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mouka pšeničná - Semolina |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Na vaření tortellin | |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Ochucená voda pro vařený chřest | |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
400 ml | Voda pitná |
Náplň z vařeného chřestu | |
200 g | Chřest zelený |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Gran Moravia |
250 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na dochucení tortellin | |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
4 polévková lžíce | Sýr Gran Moravia |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 381,8mg |
Draslík | 182,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 787,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl, Voda pitná, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Pepř bílý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí, Šalvěj čerstvá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná - Semolina, Chřest zelený, Sýr Gran Moravia, Máslo čerstvé, Sýr Gran Moravia mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lahodné tortellini se zeleným chřestem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme čerstvá vejce, přidáme 3 lžíce vody a postupně do vajec s vodou budeme vidličkou zašlehávat mouku. Když jsou všechny ingredience spojené, těsto dobře uhněteme rukama. Vypracované těsto se nesmí lepit, musí být hladké, vláčné, polotuhé. Utvoříme si z něj bochánek, zabalíme ho do potravinářské fólie a na chvíli ho odložíme odpočinout. |
2 | Mezitím si dáme vařit vodu se solí do většího hrnce - na tortellini. Do druhého hrnce dáme vodu, do které přidáme bílé víno, sůl, kuličky pepře, nové koření a polovinu pokrájeného citrónu. Do hrnce vložíme pařáček na který budeme pokládat chřest. |
3 | Zelený chřest omyjeme. Pokud je hodně mladý a křehký, tak ho neloupeme, jen odkrojíme spodní tvrdší část stonků (asi 1-2cm). Jinak stonky chřestu oloupeme od hlavičky směrem dolů škrabkou. Chřest vložíme do pařáčku a pod poklicí ho vaříme v páře 7-8 minut. Pak ho vyjmeme, pokrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme k němu jemně nastrouhaný tvrdý sýr, žloutek a několik lístků šalvěje. Směs rozmixujeme na pyré. V míse pyré promícháme s čerstvým sýrem. Hustý krém dochutíme solí a bílým pepřem. |
4 | Těsto si na pomoučeném vále rozválíme na tenkou placku o síle asi 2mm do tvaru čtverce. Pak ho rozkrájíme na čtverečky o velikosti přibližně 4x4cm. Do středu každého čtverečku dáme lžičkou malý kopeček chřestové náplně. Těsto přeložíme do tvaru šátečků, okraje k sobě přitiskneme, obtočíme kolem prstu a špičky k sobě pevně přitiskneme. Takto si vytvoříme klasický tvar tortellin. |
5 | Opatrně je naházíme do vroucí vody a vaříme je přibližně 5 minut. Voda nesmí zprudka vřít a občas těstoviny promícháme. |
6 | Uvařené vyjmeme sítem a odkapané dáme do mísy. Polijeme je rozpuštěným máslem, přimícháme pro vůni pár lístků šalvěje a porce dáme na talíře. Posypeme je nastrouhaným tvrdým sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť. |