Recept

Kuřecí a fazolové enchiladas

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64317
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
2 ks Cibule červená
1 kávová lžička Cukr třtinový
400 g Fazole červené sterilované
1 polévková lžíce Kmín drcený
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
200 g Kukuřice cukrová nakládaná
6 ks Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 ks Paprika červená
700 ml Rajčata sekaná
200 g Sýr Čedar
10 ks Tortilla
280 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 038kJ
11% Sacharidy 40 g
26% Tuky 20 g
21% Sodík 418 mg
68% Bílkoviny 38 g

Kuřecí a fazolové enchiladas postup přípravy receptu:

1

Na dvou lžících oleje opečeme na plátky nakrájenou červenou cibuli, plátky papriky, dvě nasekané chilli papričky a nasekaný koriandr. Přidáme jeden stroužek utřeného česneku a 10 minut restujeme do měkka.

2

Poté přidáme dvě lžičky kmínu a minutu povaříme.

3

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a opečeme je na zbylém oleji.

4

Smažené kuřecí kousky vmícháme do zeleniny, přidáme také fazole, zbylý koriandr a 150 ml passaty.

5

Zbylou passatu smícháme se zbylým česnekem, kořením a cukrem. Dáme stranou.

6

Do tortill rozdělíme kuřecí směs, trochu passaty a srolujeme je. Zbylou passatu nalijeme do zapékací misky a naskládáme na ni tortilly. Poté pokapeme zakysanou smetanou, ozdobíme zbylou chilli papričkou nakrájenou na plátky a posypeme strouhaným sýrem.

7

Pečeme 30 minut na 200 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept