Ajun - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ajun
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64320 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 ks | Artyčoky |
6 ks | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
Na náplň | |
---|---|
4 ks | Artyčoky |
1 kávová lžička | Bazalka sušená |
6 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Pepř růžový mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 g | Žampiony čerstvé |
Na přílohu a ozdobu | |
300 g | Ananas |
120 g | Máslo čerstvé |
6 ks | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na vaření | |
900 g | Brambory rané |
6 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Na pekáč | |
60 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 196g |
---|---|
Cholesterol | 249,1mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 214g |
Vitamín A | 562,9mg |
Vitamín B6 | 3,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 211,3mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Čedar, Artyčoky, Muškátový oříšek, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé, Ananas, Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Bazalka sušená, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pepř růžový mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40%, Máslo čerstvé, Olivy černé, Brambory rané, Mrkev kořen, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ajun postup přípravy receptu:
1 | Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem. |
2 | Omytá kuřecí prsa podélně rozpůlíme, ale nedokrojíme do konce. Maso osolíme a okořeníme, poté naplníme náplní. Artyčoky očistíme a vydlabeme. |
3 | Na náplň očistíme mrkev, artyčoky a žampiony. Vše nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně posekáme, zelený pepř hrubě podrtíme. Všechny suroviny na náplň dobře promícháme. |
4 | Naplněná kuřecí prsa vložíme do pekáče spolu s vydlabanými artyčoky naplněnými zbylou náplní. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C, až je maso měkké. |
5 | V mezičase očistíme mrkev a brambory, brambory nakrájíme na osminky, a v osolené vodě povaříme do poloměkka. |
6 | Povařenou mrkev nakrájíme na silná kolečka a na 60 g másla smažíme, až mrkev zkaramelizuje, poté ji osolíme 0,25 lžičkou soli. |
7 | Povařené brambory dáme do pekáčku na 60 g másla, osolíme 0,25 lžičkou soli a pečeme v troubě na 200 °C. |
8 | Upečená kuřecí prsa posypeme strouhaným čedarem, vložíme do trouby a necháme sýr zapéct. |
9 | Kuřecí prsa podáváme obložené kolečkem ananasu, na něj položíme upečený plněný artyčok, jehož vršek ozdobíme olivou. Prso z druhé strany obložíme zkaramelizovanou mrkví a pečenými brambory. |