Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64321

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
80 g Cukr krupice
30 g Droždí
70 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na potření
3 polévková lžíce Mák - semena
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
20% Sacharidy 72 g
18% Tuky 14 g
12% Sodík 236 mg
25% Bílkoviny 14 g

Makovka postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem.

2

V misce utřeme rozdrobené droždí s trochou cukru, přidáme lžíci vlažného mléka a trochu mouky. Necháme vzejít kvásek.

3

Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, zbylým cukrem, strouhanou citronovou kůrou. Rozpuštěným máslem, žloutkem a vykynutým kváskem. Mléka přidáme tolik, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout. Během kynutí těsto jednou promícháme.

4

Z vykynutého těsta vyválíme válečky, z nich upleteme delší housky. Poté je smotáme do „klubíčka“, klademe na plech a necháme ještě alespoň 20 minut kynout.

5

Před pečením makovky potřeme rozšlehaným vejcem a silně posypeme mákem. V troubě předehřáté na 190 °C pečeme, až jsou makovky zlaté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept