Recept

Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64322
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Těsto na ravioli
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Hrušková náplň
1 kávová lžička Citrónová šťáva
2 ks Hruška asijská nashi
250 g Sýr Ricotta
20 g Sýr Rokfór
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na posypání válu a vaření raviol
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Sůl
3 l Voda pitná
Na dochucení
1 ks Hruška asijská nashi
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
30 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 981 kcal
Kilojoule 4 106kJ
27% Sacharidy 98 g
62% Tuky 46 g
37% Sodík 745 mg
68% Bílkoviny 38 g

Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si těsto na ravioli: do jedné mísy odměříme hladkou mouku, přidáme sůl a promícháme ji. V druhé míse vyšleháme vidličkou vejce s olivovým olejem. Postupně k vejcím budeme přidávat mouku a zpracujeme ji. Podle potřeby můžeme při zpracování těsta přidat trošku vlahé vody (1-3 lžíce.) Rukama dobře těsto prohněteme, až bude hladké a vláčné, pak ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30-60 minut v chladu odpočinout.

2

Připravíme si do raviol hruškovou náplň: tři zralé asijské hrušky nashi omyjeme. Jednu nashi odložíme. Dvě nashi oloupeme, rozkrojíme a vykrojíme jadřince. Pak je nakrájíme na malé kostičky, které dáme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou, přidáme k nim 2 žloutky, nastrouhaný sýr rokfór a čerstvý sýr ricottu. Vše dobře promícháme.

3

Hrnec s vodou postavíme na plotnu a přivedeme ji k varu. Odpočinuté těsto dáme na mírně posypený vál. Válečkem těsto rozválíme na velmi tenký plát asi 1-1.5mm silný. Z těsta vykrojíme kolečka kulatou formičkou o průměru přibližně 9-10cm. Do středu koleček dáme po lžičce hruškové náplně, těsto přehneme a důkladně k sobě přitiskneme, aby náplň nevytekla.

4

Ravioly opatrně naházíme do vroucí, osolené vody. Promícháme je, aby se nepřichytily ke dnu hrnce a vaříme je 5 minut.

5

Uvařené ravioly dáme na talíře, posypeme je posekanými ořechy, ozdobíme je tenkými plátky nakrájené nashi, rozdrobeným rokfórem, polijeme je rozpuštěným máslem a hned teplé servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept