Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64322 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Těsto na ravioli | |
---|---|
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Hrušková náplň | |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
2 ks | Hruška asijská nashi |
250 g | Sýr Ricotta |
20 g | Sýr Rokfór |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na posypání válu a vaření raviol | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Na dochucení | |
1 ks | Hruška asijská nashi |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
30 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 544,3mg |
Draslík | 282,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 908,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí, Sůl, Voda pitná, Ořechy vlašské, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Sýr Rokfór, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Hruška asijská nashi, Hruška asijská nashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si těsto na ravioli: do jedné mísy odměříme hladkou mouku, přidáme sůl a promícháme ji. V druhé míse vyšleháme vidličkou vejce s olivovým olejem. Postupně k vejcím budeme přidávat mouku a zpracujeme ji. Podle potřeby můžeme při zpracování těsta přidat trošku vlahé vody (1-3 lžíce.) Rukama dobře těsto prohněteme, až bude hladké a vláčné, pak ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30-60 minut v chladu odpočinout. |
2 | Připravíme si do raviol hruškovou náplň: tři zralé asijské hrušky nashi omyjeme. Jednu nashi odložíme. Dvě nashi oloupeme, rozkrojíme a vykrojíme jadřince. Pak je nakrájíme na malé kostičky, které dáme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou, přidáme k nim 2 žloutky, nastrouhaný sýr rokfór a čerstvý sýr ricottu. Vše dobře promícháme. |
3 | Hrnec s vodou postavíme na plotnu a přivedeme ji k varu. Odpočinuté těsto dáme na mírně posypený vál. Válečkem těsto rozválíme na velmi tenký plát asi 1-1.5mm silný. Z těsta vykrojíme kolečka kulatou formičkou o průměru přibližně 9-10cm. Do středu koleček dáme po lžičce hruškové náplně, těsto přehneme a důkladně k sobě přitiskneme, aby náplň nevytekla. |
4 | Ravioly opatrně naházíme do vroucí, osolené vody. Promícháme je, aby se nepřichytily ke dnu hrnce a vaříme je 5 minut. |
5 | Uvařené ravioly dáme na talíře, posypeme je posekanými ořechy, ozdobíme je tenkými plátky nakrájené nashi, rozdrobeným rokfórem, polijeme je rozpuštěným máslem a hned teplé servírujeme. |