Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64326
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

300 g Cukr krupice
125 g Máslo čerstvé
200 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 142kJ
9% Sacharidy 31 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 0 mg
1% Bílkoviny 1 g

Karamel postup přípravy receptu:

1

Cukr nasypeme do hrnce a necháme ho zkaramelizovat. Je dobré cukr občas zamíchat, aby se nepřipálil.

2

Když je cukr zkaramelizovaný, vmícháme máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Poté přilijeme smetanu. Cukr ztvrdne, stále mícháme, až se cukr rozvaří, cukr se rozpustí. Vzniklý řídký karamel přecedíme přes drátěný cedník do sklenice, zavíčkujeme a necháme vychladnout.

3

Hotový karamel má konzistenci husté omáčky. Vychladlý karamel uchováváme v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept