Recept

Jablková křenová omáčka se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6433

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Hřebíček
350 g Jablka
50 g Křen
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
5 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 789kJ
5% Sacharidy 19 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 298 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jablková křenová omáčka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme jablka a nakrájíme na plátky (bez jader). Necháme krátce podusit s trochou vody, 3 hřebíčky, kouskem citronové kůry a lžicí citronové šťávy.

2

Pak jablka prolisujeme, přidáme najemno nastrouhaný křen a vyšlehanou smetanu.

3

Vše promícháme a dle potřeby ještě dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí.

4

Omáčka se podává jako doplněk k pečeným a vařeným masům, k rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept