Recept

Rozmarýnové rizoto s pikantním mletým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64332
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 kávová lžička Chilli con carne
1 ks Cibule
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř cayenský
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
100 g slanina farmářská před smaž.
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vepřové maso mleté
Vařená rýže
600 g Hovězí vývar základní
4 polévková lžíce Hrášek mražený
300 g Rýže Arborio
1 polévková lžíce Skořice celá
Na dochucení
4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
20 g Sýr Gran Moravia

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 960 kcal
Kilojoule 4 018kJ
19% Sacharidy 68 g
80% Tuky 60 g
34% Sodík 674 mg
65% Bílkoviny 36 g

Rozmarýnové rizoto s pikantním mletým masem postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi si na rozpáleném másle a oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli s větvičkou rozmarýnu. Po chvíli rozmarýn dáme pryč, přidáme k cibuli na kostičky pokrájenou slaninu, promícháme a smažíme do doby, až začne slanina zlátnout. Pak přimícháme mleté vepřové maso, ochutíme ho solí, chilli, pepřem a vše smažíme pod poklicí asi 10 minut doměkka.

2

Mezitím si postavíme hrnec s hovězím vývarem na druhou plotýnku. Jakmile se začne vývar vařit, přidáme do něj promytou rýži, skořici, snížíme teplotu a pomalu rýži uvaříme al dente. Vaříme ji přibližně 10-12 minut (podle druhu a návodu). Během vaření rýži nemícháme.

3

Z uvařené rýže vyjmeme skořici, rýži dáme do pánve s mletým masem a vše zlehka promícháme.

4

Velkou naběračkou rizoto dáme na talíře tak, že utvoříme kopečky. Každý kopeček posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme malou snítkou rozmarýnu a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept