Rozmarýnové rizoto s pikantním mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozmarýnové rizoto s pikantním mletým masem
Rozmarýnové rizoto s pikantním mletým masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64332 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli con carne |
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
100 g | slanina farmářská před smaž. |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vepřové maso mleté |
Vařená rýže | |
---|---|
600 g | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Hrášek mražený |
300 g | Rýže Arborio |
1 polévková lžíce | Skořice celá |
Na dochucení | |
4 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
20 g | Sýr Gran Moravia |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 555,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 431,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř cayenský, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vepřové maso mleté, Hovězí vývar základní, Hrášek mražený, Skořice celá, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Rýže Arborio, Sýr Gran Moravia mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chilli con carne, slanina farmářská před smaž. nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rozmarýnové rizoto s pikantním mletým masem postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi si na rozpáleném másle a oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli s větvičkou rozmarýnu. Po chvíli rozmarýn dáme pryč, přidáme k cibuli na kostičky pokrájenou slaninu, promícháme a smažíme do doby, až začne slanina zlátnout. Pak přimícháme mleté vepřové maso, ochutíme ho solí, chilli, pepřem a vše smažíme pod poklicí asi 10 minut doměkka. |
2 | Mezitím si postavíme hrnec s hovězím vývarem na druhou plotýnku. Jakmile se začne vývar vařit, přidáme do něj promytou rýži, skořici, snížíme teplotu a pomalu rýži uvaříme al dente. Vaříme ji přibližně 10-12 minut (podle druhu a návodu). Během vaření rýži nemícháme. |
3 | Z uvařené rýže vyjmeme skořici, rýži dáme do pánve s mletým masem a vše zlehka promícháme. |
4 | Velkou naběračkou rizoto dáme na talíře tak, že utvoříme kopečky. Každý kopeček posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme malou snítkou rozmarýnu a hned servírujeme. |