Zapečený rýžový puding s mandlemi a lesními malinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 52 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený rýžový puding s mandlemi a lesními malinami
Celkový čas: | 52 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64333 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
Vařená rýže | |
---|---|
130 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
800 ml | Mléko plnotučné |
200 g | Rýže Arborio |
2 špetka | Sůl |
Na dochucení rýže | |
2 kávová lžička | Citrónová kůra |
1 polévková lžíce | Likér hruškový |
3 polévková lžíce | Mandle |
1 ks | Vanilkový lusk |
5 ks | Vejce slepičí |
Na vytření zapékacích misek | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Na ozdobu | |
80 g | Jahody lesní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 347,7mg |
Draslík | 214,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 353,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Rýže Arborio, Vanilkový lusk, Máslo čerstvé, Jahody lesní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová kůra, Likér hruškový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený rýžový puding s mandlemi a lesními malinami postup přípravy receptu:
1 | Kulatou rýži dobře promyjeme a necháme v sítu odkapat. Do hrnce si nalijeme mléko, přidáme cukr, máslo a vmícháme promytou rýži. hrnec zakryjeme poklicí. Uvaříme ji doměkka, vaříme ji při mírné teplotě do doby, až nám rýže vsákne do sebe všechno mléko. |
2 | Troubu si předehřejeme na 185°C. Menší zapékací misky vytřeme máslem. |
3 | Když je rýže uvařená, vmícháme do ní hruškový likér, 2 lžičky nastrouhané kůry z omytého citrónu (chemicky neošetřeného), nastrouhané loupané mandle a z jednoho vanilkového lusku vyškrabaná všechna zrníčka. Ještě přimícháme 5 žloutků. Z 5 bílků si vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zamícháme do rýže. Nákypem naplníme misky do 2/3. Misky vložíme do pekáče. Přilijeme do pekáče horkou vodu. Jen tolik, aby misky byly ve vodě ponořené do 2/3. Vložíme je s pekáčem opatrně do trouby a vaříme je ve vodní lázni asi 30 minut. Když nám povrch krásně zezlátne, puding je hotový. |
4 | Do misek na upečený puding dáme omyté a osušené lesní jahody a hned servírujeme. |