Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64334

Ingredience

Na těsto
260 g Brambory vařené
1 kávová lžička Cukr krupice
40 g Droždí
1 špetka Fenykl obecný
3 kávová lžička Kmín celý
1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
4 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
Na náplň
600 g Uzené maso vařené
Na potření
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,236 kcal
Kilojoule 5 173kJ
37% Sacharidy 134 g
82% Tuky 61 g
47% Sodík 936 mg
48% Bílkoviny 27 g

Plecovník postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem.

2

V misce utřeme rozdrobené droždí s cukrem, přidáme lžíci vlažné vody a lžíci mouky. Necháme vzejít.

3

Do mísy prosejeme mouku, v níž jsme promíchali sůl a koření. Přidáme ustrouhané vařené brambory, vzešlé droždí a teplé vody tolik, aby vzniklo hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou je necháme na teple kynout.

4

Z vykynutého těsta tvarujeme ovál, položíme na něj uzenou plec, ovál uzavřeme a spojenou stranou položíme na vyložený plech. Pod utěrkou chléb necháme zhruba 2 hodiny kynout.

5

Poté potřeme osolenou vodou, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 20 minutách teplotu trouby snížíme na 180 °C a dopečeme. Celkově pečeme 50 – 70 minut, v závislosti na velikosti chleba.

6

Upečený chleba opět potřeme slanou vodou. Chléb dáme vychladnout na mřížku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept