Recept

Telecí šišky se sýrem v rajčatové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64336

Ingredience

Omáčka
1 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibulka lahůdková
2 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Pepř bílý
5 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Telecí šišky
2 ks Cibulka lahůdková
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
80 g Strouhanka
50 g Sýr Gran Moravia
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí maso mleté
1 stroužek Česnek
Na ozdobu
2 polévková lžíce Bazalka
Na smažení
3 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 545kJ
7% Sacharidy 25 g
21% Tuky 15 g
38% Sodík 753 mg
57% Bílkoviny 32 g

Telecí šišky se sýrem v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a očistíme zeleninu a bylinky: petrželovou nať, snítku bazalky, snítku majoránky, 3 lahůdkové cibulky, 1 stroužek česneku a 2 stonky řapíkatého celeru, 4-5 rajčat a 1 mrkev. Z omyté limetky nastrouháme lžičku kůry.

2

Mleté telecí maso dáme do mísy. Přidáme k němu nadrobno pokrájenou petrželku, posekané drobné lístky majoránky, 2 nadrobno pokrájené cibulky, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř, limetkovou kůru, olej a sladkou červenou papriku a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme, masovou směs zakryjeme a necháme ji 30 minut odpočinout v chladu.

3

Mezitím si uvaříme omáčku: do hrnce s vodou dáme vařit pokrájenou mrkev, řapíkatý celer, rozkrájená rajčata, lahůdkovou cibulku a bobkový list. Zeleninu pod pokličkou budeme vařit 20 minut, pak ji i s vývarem dáme do mixéru (bobkový list dáme pryč). Zeleninu rozmixujeme na hladkou omáčku, nalejeme ji do kastrólku, a dochutíme solí, pepřem i cukrem.

4

Z odpočinuté masové směsi vytvoříme malé šišky, přibližně dlouhé 8cm. V pánvi si rozehřejeme olej. Šišky obalíme je ve strouhance a usmažíme z každé strany do zlatova až zlatohněda. Smažíme je pomalu pod poklicí.

5

Hotové šišky rozdělíme na talíře, zalijeme je rajčatovou omáčkou, ozdobíme lístky bazalky a hned teplé servírujeme.

Poznámka

Příloha: vařená rýže, vařené těstoviny nebo bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept