Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64337
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Na těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
25 g Droždí
60 g Husí sádlo
100 g Mouka celozrnná špaldová
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Voda pitná
Na náplň
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
750 g Vepřový bok
8 polévková lžíce Voda pitná
Na potření
60 g Sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,148 kcal
Kilojoule 4 805kJ
16% Sacharidy 59 g
120% Tuky 90 g
28% Sodík 555 mg
42% Bílkoviny 23 g

Klobásníky postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem. Do misky rozdrobíme droždí, utřeme s cukrem a smícháme se lžící vlažné vody a lžící mouky. Necháme droždí vzejít.

2

Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynuté droždí a všechny zbylé suroviny a vody tolik, abychom vypracovali hladké a nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme na teple kynout. V průběhu kynutí těsto jednou promícháme.

3

Vykostěný bůček bez kůže umeleme, přidáme všechny další suroviny (česnek utřeme) a alespoň 5 minut mísíme.

4

Z propracovaného vykynutého těsta odkrajujeme kousky (zhruba 12 – 15 kusů) a do každého zabalíme část náplně. Dobře spojíme a spojenou stranou položíme na plech. Pod utěrkou necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté potřeme rozpuštěným sádlem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 8 – 10 minut. Poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 30 - 40 minut, čas závisí od velikosti klobásníků. Po upečení potřeme rozpuštěným sádlem a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept