Recept

Bramborové karbanátky se zeleninou a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64338
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Karbanátky
500 g Brambory vařené ve slupce
1 ks Celer řapíkatý
100 g Fazolové lusky zelené
3 kávová lžička Hrášek mražený
2 ks Karotka
0,3 kávová lžička Kmín drcený
60 g Květák
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř bílý
1,5 kávová lžička Sůl
30 g Sýr Gran Moravia
1 ks Vejce slepičí
Na obalení
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Sezam - semena
Na smažení
2 polévková lžíce Olej olivový
Na vaření v páře
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 992kJ
9% Sacharidy 32 g
12% Tuky 9 g
34% Sodík 672 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bramborové karbanátky se zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:

1

V hrnci se síťkou přivedeme k varu vodu. Očištěnou karotku a kousek řapíkatého celeru (1 stonek) omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Fazolové mladé lusky, růžičky květáku, celer a karotku vložíme na síťku, hrnec zakryjeme a zeleninu uvaříme v páře téměř doměkka. Vaříme ji přibližně 15 minut. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout, pak ji dáme do mísy a šťouchadlem na brambory ji rozmačkáme. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, vychladlé nastrouháme do mísy a smícháme je se zeleninou. Zeleninovou směs ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, přidáme žloutek, mouku, nastrouhaný tvrdý sýr, zmražený hrášek a znovu směs promícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do zeleninové směsi.

2

Do misky nasypeme hladkou mouku, do které přimícháme sezamová semínka. V pánvi si rozehřejeme olivový olej. Ze zeleninové směsi vytvoříme kulaté karbanátky, obalíme je v připravené mouce, karbanátky v rukou mírně zploštíme a vložíme je do rozpáleného oleje. Osmažíme je z každé strany dozlatova.

3

Usmažené karbanátky poklademe na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Servírujeme je teplé i studené.

Poznámka

Příloha: bílý chléb nebo bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept