Recept

Karbanátky z cukety se slaninou a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64339

Ingredience

Karbanátky
800 g Cuketa
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
4 polévková lžíce Strouhanka
80 g Sýr Gran Moravia
100 g Sýr Lučina - termizovaný
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka
Na obalení a smažení
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 326kJ
6% Sacharidy 21 g
27% Tuky 20 g
25% Sodík 493 mg
28% Bílkoviny 16 g

Karbanátky z cukety se slaninou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Omytou cuketu nastrouháme a dáme ji do cedníku, aby z ní odtekla přebytečná šťáva. Mezitím si očistíme šalotku a drobně ji pokrájíme. Stroužek česneku prolisujeme, slaninu nakrájíme na malé kostičky. Vše dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené bylinky (drobné lístky kopru, petrželky, rozmarýnu), přírodní Lučinu, jemně nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, mouku a strouhanku. Směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a znovu ji promícháme. Těsto by mělo být polotuhé, spíš tužší.

2

Do misky nasypeme polohrubou mouku na obalení. V pánvi si rozehřejeme olej. Lžicí z těsta odkrajujeme větší kopečky, obalíme je v mouce, vytvarujeme z nich menší karbanátky a vkládáme je do rozpáleného oleje. Smažíme je z každé strany dozlatova.

3

Cuketové karbanátky podáváme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept