Karbanátky z cukety se slaninou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z cukety se slaninou a sýrem
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64339 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Karbanátky | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
800 g | Cuketa |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalotka |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Gran Moravia |
100 g | Sýr Lučina - termizovaný |
1 ks | Vejce slepičí |
Na obalení a smažení | |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 708,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Gran Moravia, Sýr Lučina - termizovaný, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z cukety se slaninou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omytou cuketu nastrouháme a dáme ji do cedníku, aby z ní odtekla přebytečná šťáva. Mezitím si očistíme šalotku a drobně ji pokrájíme. Stroužek česneku prolisujeme, slaninu nakrájíme na malé kostičky. Vše dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené bylinky (drobné lístky kopru, petrželky, rozmarýnu), přírodní Lučinu, jemně nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, mouku a strouhanku. Směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a znovu ji promícháme. Těsto by mělo být polotuhé, spíš tužší. |
2 | Do misky nasypeme polohrubou mouku na obalení. V pánvi si rozehřejeme olej. Lžicí z těsta odkrajujeme větší kopečky, obalíme je v mouce, vytvarujeme z nich menší karbanátky a vkládáme je do rozpáleného oleje. Smažíme je z každé strany dozlatova. |
3 | Cuketové karbanátky podáváme teplé i studené. |