Bryja z Opavska a Ostravska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bryja z Opavska a Ostravska
Bryja z Opavska a Ostravska
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6434 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
250 g | Hrušky |
300 g | Jablka |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 špetka | Skořice mletá |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
250 g | Švestky |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 259,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 258,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Hrušky, Jablka, Skořice mletá, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bryja z Opavska a Ostravska postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé ovoce vypeckujeme, odstraníme jadřince a nakrájíme. Necháme povařit s trochou vody a cukrem, hřebíčkem a skořicí. |
2 | Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v mléce či smetaně. Pokud použijeme mléko, přidáváme lžičku másla. Vznikne nám hustá ovocná omáčka, skoro kaše. |
Poznámka
Podáváme s knedlíkem nebo brambory.