Jednoduchý recept

Bryja z Opavska a Ostravska

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6434
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Hřebíček
250 g Hrušky
300 g Jablka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 špetka Skořice mletá
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
250 g Švestky
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 090kJ
13% Sacharidy 45 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 12 mg
6% Bílkoviny 4 g

Bryja z Opavska a Ostravska postup přípravy receptu:

1

Čerstvé ovoce vypeckujeme, odstraníme jadřince a nakrájíme. Necháme povařit s trochou vody a cukrem, hřebíčkem a skořicí.

2

Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v mléce či smetaně. Pokud použijeme mléko, přidáváme lžičku másla. Vznikne nám hustá ovocná omáčka, skoro kaše.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem nebo brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept