Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64343
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
0,5 kávová lžička Kmín drcený
300 g Mouka žitná celozrnná
150 g Směs Promix T
2 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
Na zelí
100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Zelí kysané
Na posypání
2 polévková lžíce Mák - semena
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 095kJ
18% Sacharidy 64 g
30% Tuky 22 g
26% Sodík 527 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zelnáčky postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, slaninu nakrájíme nadrobno, zelí slijeme a překrájíme.

2

Na oleji osmažíme cibuli a slaninu dozlatova, opepříme, přimícháme zelí a zvolna dusíme, až se vydusí všechna voda.

3

Do misky rozdrobíme droždí, utřeme s cukrem, přimícháme lžíci vlažné vody a lžíci mouky. Necháme droždí vzejít.

4

Do mísy prosejeme obě mouky, vmícháme sůl, kmín, vykynutý kvásek, promícháme, přidáme vychladlé udušené zelí, a tolik vlažné vody, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme na teple kynout.

5

Vykynuté těsto zpracujeme na vále, rozdělíme na kousky, roztáhneme do placek, klademe na plech, potřeme vodou a posypeme mákem. Placky přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut.

6

Placky v troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept