Bezinková bryja z Opavska a Hlučínska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezinková bryja z Opavska a Hlučínska
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6435 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
5 dl | Bezinky |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Skořice celá |
5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Solamyl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 393,3mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 127,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bezinky, Cukr krupice, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezinková bryja z Opavska a Hlučínska postup přípravy receptu:
1 | Bezinky zasypeme cukrem, přidáme kousek skořice a necháme povařit s polovinou smetany. |
2 | Pak ji zalijeme druhou polovinou smetany, do které jsme zamíchali hladkou mouku nebo škrob a krátce povaříme. |
3 | Do omáčky se namáčejí vdolky. |