Salát plný zdraví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát plný zdraví
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64351 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Artyčoky čerstvé |
400 g | Chřest zelený |
1 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
80 g | mozzarella třešinky |
1 kávová lžička | Olej chilli |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
1 hrst | Rukola |
1 hrst | Salát Polníček |
2 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Gran Moravia |
2 ks | Čekanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 91,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 110,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Čekanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej chilli, Olej olivový extra panenský, Rukola, Salát Polníček, Sýr Gran Moravia mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Artyčoky čerstvé, Citrónová šťáva, mozzarella třešinky, Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát plný zdraví postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou salátovou čekanku (žlutou a červenou), artyčoky, jarní cibulku, petrželku, kopr, listy salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou. Tvrdý sýr Gran Moravia nastrouháme na tenké plátky, malé kuličky mozzarelly rozkrojíme na poloviny. |
2 | Z čerstvého zeleného omytého chřestu odkrojíme 2-4cm tvrdé spodní části. Pokud je zelený chřest skutečně čerstvý, neloupeme ho. Nakrájíme ho spolu s jarní cibulkou na kroužky a dáme do mísy. Přidáme na proužky pokrájenou čekanku. Přidáme potrhané salátové listy, rukolu a pokrájené bylinky. |
3 | Z mladého artyčoku odkrojíme silný stonek, pak ho oloupeme, zbavíme chloupků, až zůstane mladé poupě, které hned pokapeme citrónovou šťávou (nebo potřeme rozkrojeným citrónem) a nakrájíme na proužky. Vše ve velké míse promícháme, pokapeme olivovým a chilli olejem, ochutíme solí, pepřem a znovu vše zlehka promícháme. |
4 | Salát rozdělíme do misek, každou porci ozdobíme rozkrájenou mozzarelou, posypeme plátky sýra a hned servírujeme. Dobrou chuť. |