Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64351
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Artyčoky čerstvé
400 g Chřest zelený
1 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citrónová šťáva
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
80 g mozzarella třešinky
1 kávová lžička Olej chilli
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
1 hrst Rukola
1 hrst Salát Polníček
2 špetka Sůl
40 g Sýr Gran Moravia
2 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 149 kcal
Kilojoule 622kJ
2% Sacharidy 7 g
13% Tuky 10 g
6% Sodík 120 mg
17% Bílkoviny 9 g

Salát plný zdraví postup přípravy receptu:

1

Očištěnou salátovou čekanku (žlutou a červenou), artyčoky, jarní cibulku, petrželku, kopr, listy salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou. Tvrdý sýr Gran Moravia nastrouháme na tenké plátky, malé kuličky mozzarelly rozkrojíme na poloviny.

2

Z čerstvého zeleného omytého chřestu odkrojíme 2-4cm tvrdé spodní části. Pokud je zelený chřest skutečně čerstvý, neloupeme ho. Nakrájíme ho spolu s jarní cibulkou na kroužky a dáme do mísy. Přidáme na proužky pokrájenou čekanku. Přidáme potrhané salátové listy, rukolu a pokrájené bylinky.

3

Z mladého artyčoku odkrojíme silný stonek, pak ho oloupeme, zbavíme chloupků, až zůstane mladé poupě, které hned pokapeme citrónovou šťávou (nebo potřeme rozkrojeným citrónem) a nakrájíme na proužky. Vše ve velké míse promícháme, pokapeme olivovým a chilli olejem, ochutíme solí, pepřem a znovu vše zlehka promícháme.

4

Salát rozdělíme do misek, každou porci ozdobíme rozkrájenou mozzarelou, posypeme plátky sýra a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept