Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64352
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

8 ks Ančovička - filety
4 polévková lžíce Hrášek
1 polévková lžíce Kapary
40 g Ořechy vlašské
100 g Pecorino romano
4 ks Rajčata
100 g Rukola
100 g Salát kadeřavý
100 g Salát Polníček
100 g Salát římský
Zálivka
4 ks Cibule perlová
1 polévková lžíce Estragon
1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
2 polévková lžíce Olive Oil Extra Virgin
2 špetka Pepř cayenský
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 222kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 14 g
13% Sodík 263 mg
45% Bílkoviny 25 g

Salát z Florencie postup přípravy receptu:

1

3 druhy salátových listů a rukolu dobře omyjeme pod tekoucí vodou, vodu z listů setřepeme a necháme ji ještě okapat. Listy pak potrháme prsty a dáme je do mísy. Tvrdý ovčí sýr nastrouháme na tenké plátky do misky. Omytá, zralá velká rajčata pokrájíme na osminky. Sardelky (ančovičky) nekrájíme na tenké proužky. Vlašské ořechy rozkrojíme na čtvrtky.

2

Připravíme si zálivku: Do misky nalijeme olivový olej s ořechovým olejem, přidáme sůl a vinný ocet. Směs dobře prošleháme metličkou, přidáme velmi drobně pokrájené cibulky a drobně posekané lístky estragonu. Pak znovu zálivku promícháme.

3

K salátovým listům přidáme vlašské ořechy, sardelky, rajčata, pokapeme zálivkou, znovu vše zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek, na povrch každé porce dáme lžíci čerstvého mladého hrášku, 2-3 kapari, ozdobíme tenkými plátky sýru a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept