Salát z Florencie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z Florencie
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64352 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
8 ks | Ančovička - filety |
4 polévková lžíce | Hrášek |
1 polévková lžíce | Kapary |
40 g | Ořechy vlašské |
100 g | Pecorino romano |
4 ks | Rajčata |
100 g | Rukola |
100 g | Salát kadeřavý |
100 g | Salát Polníček |
100 g | Salát římský |
Zálivka | |
---|---|
4 ks | Cibule perlová |
1 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
2 polévková lžíce | Olive Oil Extra Virgin |
2 špetka | Pepř cayenský |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 909,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Hrášek, Ořechy vlašské, Rajčata, Salát římský, Estragon, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Rukola, Salát kadeřavý, Salát Polníček, Cibule perlová, Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pecorino romano, Olive Oil Extra Virgin nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z Florencie postup přípravy receptu:
1 | 3 druhy salátových listů a rukolu dobře omyjeme pod tekoucí vodou, vodu z listů setřepeme a necháme ji ještě okapat. Listy pak potrháme prsty a dáme je do mísy. Tvrdý ovčí sýr nastrouháme na tenké plátky do misky. Omytá, zralá velká rajčata pokrájíme na osminky. Sardelky (ančovičky) nekrájíme na tenké proužky. Vlašské ořechy rozkrojíme na čtvrtky. |
2 | Připravíme si zálivku: Do misky nalijeme olivový olej s ořechovým olejem, přidáme sůl a vinný ocet. Směs dobře prošleháme metličkou, přidáme velmi drobně pokrájené cibulky a drobně posekané lístky estragonu. Pak znovu zálivku promícháme. |
3 | K salátovým listům přidáme vlašské ořechy, sardelky, rajčata, pokapeme zálivkou, znovu vše zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek, na povrch každé porce dáme lžíci čerstvého mladého hrášku, 2-3 kapari, ozdobíme tenkými plátky sýru a hned servírujeme. |