Recept

Pikantní marmeláda z červeného zelí a pomerančů

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64354
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Citrónová šťáva
500 g Cukr třtinový
0,5 ks Grapefruity
2 špetka Hřebíček mletý
2 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
3 ks Pomeranče
2 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
1 kg Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 194kJ
19% Sacharidy 69 g
2% Tuky 2 g
4% Sodík 88 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pikantní marmeláda z červeného zelí a pomerančů postup přípravy receptu:

1

Očištěné červené zelí rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a pokrájíme ho na tenké proužky. Očištěnou červenou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupané pomeranče a 1/2 grapefruitu rozkrájíme, odstraníme pecky, pak sloupneme bilou slupku, aby nám zbyla pouze dužina, kterou pokrájíme na malé kousky.

2

V hrnci zpěníme na oleji cibuli, přidáme zelí, cukr, trošku vody a zelí pod poklicí dusíme asi 15-20 minut. Pak přisypeme cukr, přidáme 2 špetky mletého hřebíčku, 2 špetky mletého muškátového oříšku, dužinu z pomerančů, grepfuitu, vše promícháme a pod poklicí směs dusíme dalších 15-20 minut při mírné teplotě. Občas zelí promícháme. Přibližně po 20 minutách poklici odložíme a za častého promíchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec marmeládu dochutíme citrónovou šťávou, bílým pepřem i solí. Podle chuti.

3

Horkou marmeládu dáme do čisté a suché sklenice, dobře ji uzavřeme, otočíme asi na 10 minut víkem dospod a necháme marmeládu vychladnout. Uchováváme ji na tmavém a chladném místě.

Poznámka

Pikantní marmeládu z červeného zelí podáváme (např.místo dipu) ke všem druhům vařeného, pečeného nebo uzeného masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept