Špagety s blazírovanýmí vepřovými líčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s blazírovanýmí vepřovými líčky
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64356 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Pečené maso | |
---|---|
200 ml | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
1 hrst | Kapary |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rajčata sušená sterilovaná |
1,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová líčka |
200 ml | Víno Marsala |
Vařené špagety | |
320 g | Špagety celozrnné |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Na dochucení | |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 447,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 8,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sůl, Voda pitná, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Víno Marsala, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřová líčka, Špagety celozrnné nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s blazírovanýmí vepřovými líčky postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 140°C. Připravíme si nejdříve blazírovaná líčka. Musíme počítat s tím, že je budeme pomalu péct asi 2 hodiny, aby byly báječně měkké. Vepřová líčka omyjeme, zbavíme velkých šlach, blan a tuku. V pánvi rozpálíme olivový olej (pánev volíme nejlépe litinovou, kterou můžeme vložit do trouby). Plátky krátkého libové masa osolíme, opepříme a vložíme do pánve tučnější stranou vespod a opečeme je z každé strany. Pak z pánve líčka vyjmeme a jakmile trochu vychladnou, nakrájíme je na tenké proužky. Očištěnou větší cibuli pokrájíme nadrobno. Na výpek dáme cibuli a usmažíme ji do zlatohněda. Na cibuli vrátíme proužky masa, vše zalijeme dezertním červeným vínem, pánev zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Maso se pomalu bude v troubě péct do doby, až se vše zredukuje na tuk. Pak přilijeme bujón, přidáme omyté solené kapari, na proužky pokrájené sušená rajčata a černé olivy bez pecek. Maso se zeleninou pod poklicí budeme péct do doby, až bude krásně měkké. |
2 | Přibližně po 2 hodinách pečení, si ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente (vaříme je přiblině 10 minut podle druhu). V misce si promícháme strouhaný ovčí sýr se strouhankou. |
3 | Uvařené špagety scedíme, vrátíme je zpět do hrnce, přidáme k nim upečená líčka s výpekem, promícháme a rozdělíme porce na talíře. Každou porci posypeme připraveným sýrem a hned teplé špagety servírujeme. Dobrou chuť. |