Recept

Špagety s blazírovanýmí vepřovými líčky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64356
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Pečené maso
200 ml Bujón hovězí
1 ks Cibule
1 hrst Kapary
3 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Rajčata sušená sterilovaná
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová líčka
200 ml Víno Marsala
Vařené špagety
320 g Špagety celozrnné
0,5 polévková lžíce Sůl
3 l Voda pitná
Na dochucení
2 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,335 kcal
Kilojoule 5 587kJ
19% Sacharidy 69 g
135% Tuky 102 g
636% Sodík 13 g
56% Bílkoviny 31 g

Špagety s blazírovanýmí vepřovými líčky postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 140°C. Připravíme si nejdříve blazírovaná líčka. Musíme počítat s tím, že je budeme pomalu péct asi 2 hodiny, aby byly báječně měkké. Vepřová líčka omyjeme, zbavíme velkých šlach, blan a tuku. V pánvi rozpálíme olivový olej (pánev volíme nejlépe litinovou, kterou můžeme vložit do trouby). Plátky krátkého libové masa osolíme, opepříme a vložíme do pánve tučnější stranou vespod a opečeme je z každé strany. Pak z pánve líčka vyjmeme a jakmile trochu vychladnou, nakrájíme je na tenké proužky. Očištěnou větší cibuli pokrájíme nadrobno. Na výpek dáme cibuli a usmažíme ji do zlatohněda. Na cibuli vrátíme proužky masa, vše zalijeme dezertním červeným vínem, pánev zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Maso se pomalu bude v troubě péct do doby, až se vše zredukuje na tuk. Pak přilijeme bujón, přidáme omyté solené kapari, na proužky pokrájené sušená rajčata a černé olivy bez pecek. Maso se zeleninou pod poklicí budeme péct do doby, až bude krásně měkké.

2

Přibližně po 2 hodinách pečení, si ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente (vaříme je přiblině 10 minut podle druhu). V misce si promícháme strouhaný ovčí sýr se strouhankou.

3

Uvařené špagety scedíme, vrátíme je zpět do hrnce, přidáme k nim upečená líčka s výpekem, promícháme a rozdělíme porce na talíře. Každou porci posypeme připraveným sýrem a hned teplé špagety servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept