Koprová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprová
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6436 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2,5 dl | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2,5 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 150,4mg |
Vláknina | 189,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprová postup přípravy receptu:
1 | Do osoleného hovězí polévky dáme na několik minut povařit kopr. Vaříme krátce, aby neztratil vůni a barvu. |
2 | Rozmícháme si v mléce či smetaně mouku a přilijeme k vývaru. |
3 | Ochutíme cukrem a necháme chvilku povařit. Musíme omáčku míchat, aby se nám ode dna nenapalovala. |
4 | Dle chuti jí přikyselíme, přisladíme a dosolíme. |
5 | Nakonec můžeme omáčku chutně vylepšit jestli-že rozmícháme žloutek v trošce smetany a vlijeme ho do vařící se omáčky. Omáčku pak už nevaříme, aby se nám žloutek nesrazil. Omáčka žloutkem zhoustne, je hladší a má příjemnou smetanovou barvu. |
6 | K příloze podáváme houskový knedlík. |