Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6436
Kategorie: Omáčky

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
2,5 dl Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Sůl
2,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 620kJ
2% Sacharidy 7 g
17% Tuky 12 g
16% Sodík 314 mg
5% Bílkoviny 3 g

Koprová postup přípravy receptu:

1

Do osoleného hovězí polévky dáme na několik minut povařit kopr. Vaříme krátce, aby neztratil vůni a barvu.

2

Rozmícháme si v mléce či smetaně mouku a přilijeme k vývaru.

3

Ochutíme cukrem a necháme chvilku povařit. Musíme omáčku míchat, aby se nám ode dna nenapalovala.

4

Dle chuti jí přikyselíme, přisladíme a dosolíme.

5

Nakonec můžeme omáčku chutně vylepšit jestli-že rozmícháme žloutek v trošce smetany a vlijeme ho do vařící se omáčky. Omáčku pak už nevaříme, aby se nám žloutek nesrazil. Omáčka žloutkem zhoustne, je hladší a má příjemnou smetanovou barvu.

6

K příloze podáváme houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept