Recept

Dušený králík s česnekem na bílém víně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64360
Kategorie: Maso

Ingredience

Dušený králík
1 polévková lžíce Bazalka
400 ml Bujón hovězí
1 polévková lžíce Celer - nať
10 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Feferony
1 ks Králík
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
400 ml Víno bílé
Na dochucení
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 908 kcal
Kilojoule 3 799kJ
6% Sacharidy 21 g
44% Tuky 33 g
1004% Sodík 20 g
199% Bílkoviny 112 g

Dušený králík s česnekem na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Omytého a očištěného králíka rozporcujeme. Očištěnou celou hlavičku česneku (asi 8-10 očištěných stroužků) pokrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a rozčtvrtíme ji. Omyté feferonky rozkrájíme a zbavíme semínek. Omyté snítky bylinek (petrželka, celerové listy, tymián, rozmarýn, bazalka) svážeme nití.

2

Ve velké širokém pánvi si rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme česnek, přidáme porce králíka a cibuli. Porce masa smažíme z každé strany dozlatova, přibližně 15-20 minut. Pak vše dáme do velkého hrnce, přilijeme bílé víno, a pomalu vaříme. Když se alkohol vypaří, přilijeme zeleninový bujón, přidáme svazek bylinek, po chvíli sůl a pod poklicí maso dusíme asi 30 minut.

3

Když je králík měkký, hrnec odstavíme z plotny. Vyjmeme svázané bylinky, přidáme nové snítky omyté pokrájené petrželky a servírujeme.

Poznámka

Takto upravený králík se dává i s hrncem na stůl, každý strávník si porci na talíř nabere sám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept