Recept

Pikantní králík s česnekem naložený v olivovém oleji

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64363
Kategorie: Maso

Ingredience

Vařený králík
0,3 ks Celer bulvový
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Králík
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná
Bylinky
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
5 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
K zavaření masa
7 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
400 ml Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,424 kcal
Kilojoule 5 957kJ
3% Sacharidy 12 g
144% Tuky 108 g
54% Sodík 1 g
177% Bílkoviny 99 g

Pikantní králík s česnekem naložený v olivovém oleji postup přípravy receptu:

1

Dobře omytého králíka rozporcujeme a na chvíli si ho odložíme do chladničky. Připravíme si zeleninový vývar: očistíme si mrkev, celer, petržel, cibuli, 9 stroužků česneku. Omyjeme si a svážeme snítky celeru, petržele, rozmarýnu a tymiánu. Lístky z omyté šalvie otrháme, osušíme a odložíme stranou. Omyjeme si 2-3 malé chilli papričky, osušíme je a přidáme k šalvěji.

2

Ve velkém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní všechnu kořenovou zeleninu, cibuli, 2 stroužky česneku, svazek bylinek, 5ks hřebíčku, 5ks nového koření a lžičku celého pepře. Vše pomalu vaříme pod poklicí asi 15 minut, pak přidáme rozporcovaného králíka, hrnec zakryjeme a pomalu maso vaříme 1 hodinu. Uvařeného králíka vyjmeme z vývaru, ten přecedíme do druhé nádoby, maso vrátíme do scezeného vývaru a necháme vše vychladnout. Vychladlé maso z králíka obereme, větší kusy pokrájíme na menší.

3

Připravíme si čisté a suché zavařovací sklenice (podle velikosti 2-3). Zbylé stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Do sklenic budeme postupně dávat nejdříve 1/3 oleje, pak kousky masa, 1/2 lístků šalvěje, chilli papričky (do každé sklenice jednu papričku). Tuto vrstvu zalejeme 2/3 oleje a vrstvy opakujeme. Nakonec maso zalijeme zbytkem oleje tak, aby bylo vše zakryté. Okraje sklenic dobře očistíme, uzavřeme a zavaříme je: vložíme je do hrnce s podložkou, přilijeme k nim studenou vodu (minimálně pod úroveň víčka). Vodu pomalu přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 45 minut. Zavařené sklenice necháme v té samé vodě vychladnout.

4

Zavařené králíčí maso je chutné až po 24 hodinách. Sklenice s masem skladujeme na chladném, tmavém místě. Dobře zavařené vydrží až 6 měsíců.

Poznámka

Ke králíku místo šalvěje můžeme dát přísady podle vlastní chutě, např.: jiné bylinky, bobkový list, pepř 4 barev, sušené hříbky, více chilli papriček aj. Spotřeba oleje je uvedena pouze orientačně, záleží na velikosti jak králíka, tak zavařovacích sklenic.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept