Tuňák s těstovinami tagliatelle, olivami a rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s těstovinami tagliatelle, olivami a rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 27 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64365 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 hrst | Olivy černé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
100 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 ml | Rajčatová šťáva |
2 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
200 g | Tuňák obecný |
Vařené těstoviny | |
0,5 polévková lžíce | Sůl mořská |
300 g | Těstoviny Tagliatelle |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 635,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cukr krupice, Kapary sterilované, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Tuňák obecný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Sůl mořská, Sůl mořská, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s těstovinami tagliatelle, olivami a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omytého a osušeného tuňáka bez kůže pokrájíme na proužky. Připravíme si omáčku: očistíme si 2 šalotky, pokrájíme je nadrobno. V pánvi na rozpálenem oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní kousky tuňáka, posypeme ho pepřem, přidáme kapary a vše restujeme asi 5 minut. Pak přidáme rozmačkaná konzervovaná rajčata, rajčatovou šťávu (omáčku), černé olivy, lístky bazalky, pokrájenou petrželku a vše krátce, asi 5 minut, povaříme. Podle chuti omáčku dosolíme, případně dochutíme cukrem. |
2 | Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní těstoviny tagliatelle (hodně široké nudle), promícháme a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je pomalu přibližně 12 minut, podle druhu. |
3 | Uvařené těstoviny scedíme, necháme v sítu odkapat, vrátíme je do mísy, zalijeme omáčkou, promícháme a podáváme. |