Recept

Tuňák s těstovinami tagliatelle, olivami a rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 27 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64365

Ingredience

Omáčka
1 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Kapary sterilované
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 hrst Olivy černé
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
300 ml Rajčatová šťáva
0,5 kávová lžička Sůl mořská
200 g Tuňák obecný
2 ks Šalotka
Vařené těstoviny
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
300 g Těstoviny Tagliatelle
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
21% Sacharidy 76 g
11% Tuky 8 g
61% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Tuňák s těstovinami tagliatelle, olivami a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omytého a osušeného tuňáka bez kůže pokrájíme na proužky. Připravíme si omáčku: očistíme si 2 šalotky, pokrájíme je nadrobno. V pánvi na rozpálenem oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní kousky tuňáka, posypeme ho pepřem, přidáme kapary a vše restujeme asi 5 minut. Pak přidáme rozmačkaná konzervovaná rajčata, rajčatovou šťávu (omáčku), černé olivy, lístky bazalky, pokrájenou petrželku a vše krátce, asi 5 minut, povaříme. Podle chuti omáčku dosolíme, případně dochutíme cukrem.

2

Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní těstoviny tagliatelle (hodně široké nudle), promícháme a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je pomalu přibližně 12 minut, podle druhu.

3

Uvařené těstoviny scedíme, necháme v sítu odkapat, vrátíme je do mísy, zalijeme omáčkou, promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept