Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 64368
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule červená
1 ks Citrony
1 ks Cuketa
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika oranžová
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
4 ks Rajčata
2 ks Šalotka
0,3 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 611kJ
9% Sacharidy 31 g
5% Tuky 3 g
7% Sodík 141 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát z ostrova Elba postup přípravy receptu:

1

Salát připravíme pouze z čerstvé zeleniny. Očistíme a omyjeme 2 barevné papriky, 4 zralá rajčata, menší cuketu, lilek, červenou cibuli a 2 malé šalotky. Vše pokrájíme na větší kostičky a proužky. Snítky bazalky a petrželové natě omyjeme, lístky si odložíme do misky. Omytý citrón (chemicky neošetřeného) osušíme a nastrouháme z něj kůru.

2

V pánvi si rozehřejeme olivový olej, na něm začneme restovat cibuli, po chvíli přidáme papriky, pak cuketu, lilek a nakonec rajčata. Často směs v průběhu restování promícháme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a restujeme doměkka. Nakonec přidáme bylinky, přimícháme citrónovou kůru a pokapeme olivovým olejem. Salát servírujeme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept