Recept

Grilovaná makrela s rozmarýnem a čerstvým salátem z ostrova Elba

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64369

Ingredience

Grilované makrely
2 ks Citrony
2 kávová lžička Kmín drcený
4 ks Makrela obecná
1 kávová lžička Pepř 4 barev
3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
4 ks Česnek
Salát z Elby
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Citrony
1 ks Cuketa
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika červená
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
4 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl mořská
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 336kJ
11% Sacharidy 38 g
59% Tuky 44 g
70% Sodík 1 g
132% Bílkoviny 74 g

Grilovaná makrela s rozmarýnem a čerstvým salátem z ostrova Elba postup přípravy receptu:

1

Vykuchaným, omytým a osušený makrelám roztáhneme břicha, potřebujeme je mít úplně otevřené. Stroužky česneku utřeme, z omytých, chemicky neošetřených citrónů nastrouháme kůru.

2

Makrely nejdříve potřeme rozetřeným česnekem, posypeme je mořskou solí, čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a rozmarýnem. Vložíme je na kůží na rozpálený gril a grilujeme je pouze z jedné strany přibližně 5-7 minut.

3

Ke grilovaným makrelám podáváme salát z Elby: připravíme ho pouze z čerstvé zeleniny. Očistíme a omyjeme 2 barevné papriky, 4 zralá rajčata, menší cuketu, lilek, červenou cibuli a 2 malé šalotky. Vše pokrájíme na větší kostičky a proužky. Snítky bazalky a petrželové natě omyjeme, lístky si odložíme do misky. Omytý citrón (chemicky neošetřeného) osušíme a nastrouháme z něj kůru.

4

V pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm začneme restovat cibuli, po chvíli přidáme papriky, pak cuketu, lilek a nakonec rajčata. Často směs v průběhu restování promícháme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a restujeme doměkka. Nakonec přidáme bylinky, přimícháme citrónovou kůru a pokapeme olivovým olejem. Salát servírujeme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept