Jednoduchý recept

Špenátové štrudle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6437
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

40 g Cibule
1 špetka Citronová kůra
20 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Hrozinky
40 g Máslo čerstvé
5 dl Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
2 špetka Muškátový oříšek
2 dl Smetana 12% (konzumní)
400 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 922kJ
16% Sacharidy 58 g
26% Tuky 19 g
8% Sodík 159 mg
29% Bílkoviny 16 g

Špenátové štrudle postup přípravy receptu:

1

Našleháme si hladké těstíčko z mléka, mouky, vejce, trošky cukru, citronové kůry a špetky soli.

2

Upečeme tenké palačinky.

3

Vypereme důkladně špenát, povaříme krátce v osolené vodě, pak scedíme, vodu vymačkáme a špenát nasekáme nadrobno.

4

Zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný špenát, můžeme i rozinky a necháme chvilku dusit.

5

Potom zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme muškátovým květem, přilijeme smetanu či mléko a dusíme dokud nám to nezhoustne.

6

Palačinky naplníme špenátem, svineme a skládáme vedle sebe do vymazané nádoby. Zalijeme mlékem s rozmíchanými žloutky a pozvolna zapékáme v předem vyhřáté troubě.

7

Po zapečení lžící vykrajujeme kousky, klademe je na talíře a přeléváme mlékem, které nám zbylo v nádobě po zapečení.

Poznámka

Suroviny do pekáče - máslo na vymazání, 5 dl mléka na polití, 2 žloutky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept